InfoTechWhitePapers

5 vragen die managers moeten stellen aan hun beveiligings teams

Gegevenslekken zijn meer dan een beveiligingsprobleem. Een serieuze aanval kan ernstige gevolgen hebben voor uw klantenbestand, partnerrelaties, executive staff, winst en inkomsten.


5 vragen die managers moeten stellen aan hun beveiligings teams
Published By - hitechnectar

Gegevenslekken zijn meer dan een beveiligings probleem. Een serieuze aanval kan ernstige gevolgen hebben voor uw klantenbestand, partnerrelaties, executive staff, winst en inkomsten. Spraakmakende gegevenslekken hebben executives hun baan gekost, geleid tot ingrijpende omzetdalingen en beschadigde merkreputaties. Uit een onderzoek uit 2014 onder 700 consumenten over merkreputatie, door Experian en het Ponemon Institute, blijkt dat gegevenslekken worden gezien als incidenten die het schadelijkst zijn voor merkreputatie, meer nog dan milieuschandalen en een slechte klantenservice.

In een wereld waar gegevenslekken inmiddels aan de orde van de dag zijn, is het daarom belangrijk om te weten wat de stappen zijn die kunnen worden genomen om de schade tot een minimum te beperken.
Een gegevenslek heeft gevolgen voor de hele organisatie. Dit betekent dat het management moet samenwerken met CSO’s om de veiligheid van de onderneming te garanderen.

Hoewel Chief Security Officers, Chief Information Security Officers en beveiligings analisten zich in de frontlinie bevinden in het gevecht tegen hackers, moeten ze niet worden gezien als de laatste en enige verdedigingslinie. Zo zijn CFO’s doorgaans verantwoordelijk voor het beheersen van de financiële risico’s van een onderneming. Het zou echter ook een van hun taken moeten zijn om te informeren naar de gevaren van cybersecurity voor de organisatie.

Hoewel andere executive rollen geen beveiligings maatregelen in hun takenpakket hebben, kunnen ze actie ondernemen om de beveiliging van de organisatie als geheel te verbeteren.

  • CTO’s kunnen CSO’s en CISO’s advies geven over beveiligings software die is geïmplementeerd in hun organisatie, maar moeten zich ook focussen op de beveiligingsaspecten van de afzonderlijke technologieën die zijn geïmplementeerd.
  • CMO’s en marketing-executives die verantwoordelijk zijn voorde reputatie van hun onderneming, moeten zichbewust zijn van de reputatierisico’s die kunnen optreden na een lek. Zo is het belangrijk dat er een publiciteitscampagne wordt ontwikkeld die in het geval van een aanval direct kan worden ingezet om omzetverlies te voorkomen.
  • HR en talent management moeten zich realiseren wat een interne lek van persoonsgegevens voor impact kan hebben op het vertrouwen van werknemers. Het is dus essentieel dat ze alles in het werk stellen om de vertrouwelijke gegevens van werknemers te waarborgen.
  • CEO’s en leden van de raad van bestuur moeten zich bewust zijn van de gevolgen die een ontoereikende cybersecurity kan hebben voor de waardering van hun bedrijf. Om die reden moet beveiliging een zeer hoge prioriteit hebben in de roadmap van de onderneming.

Wat zijn de vragen die executives moeten stellen aan hun beveiligingsteams om vast te stellen of de belangrijkste bedrijfsactiva optimaal zijn beveiligd?


You May Also Like to Read-
Getting the Digital Handshake Right
Digital Transformation: All You Need to Know

Add Comment

Click here to post a comment

12 + one =

Download the complete Resource:

I would like to receive communications from HiTechNectar and consent to the processing of the personal data provided above in accordance with and as described in the privacy policy.


Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial